A rácponty ma már többféle változatban is fellelhető az internetes receptoldalakon. Mi egy régi bevált receptet adunk most közre.

racponty

Hozzávalók:
4 főre

8 szelet ponty
1,2 kg hajában főtt burgonya meghámozva, szeletekre vágva
4 paprika vékony karikákra vágva
4 paradicsom felszeletelve
2 fej vöröshagyma vékony karikára szeletelve
15 dkg füstölt szalonna
liszt, fűszerpaprika

2 dl tejföl


A  halat megsózzuk, és 1 órán át állni hagyjuk.  a paprikát összekeverjük a liszttel. A szalonna bőrkéjét levágjuk, a szalonnát vékony szeletekre, a szeleteket hasábokra vágjuk, és kisütjük. A pörcöt kiszedjük a zsírból. 
 
Szalonnabőrrel kikent tepsibe 1 kg karikára vágott főtt krumplit terítünk, sózzuk, borsozzuk. A halszeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben és rárakjuk a krumplira. A halszeletekre hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, halmozuk. Megöntözzük a szalonna zsírjával. Meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a szalonna pörcöt, forró sütőbe tesszük, és kb egy órán át sütjük.

A recept elkészítéséhez a ponty szeletek a HALBOLTban megvásárolhatók.